baba lábak

A szülőknek a babák gondozásában segítő technika

A szülővé válás csodálatos dolog, de aggasztó is lehet. Ám szerencsére egyre több technológiai cég célja, hogy segítsen csökkenteni az anyukák és apukák szorongását.

Amikor az egyik család fia az év elején megszületett, normális, egészséges csecsemőnek tűnt. De négy hét múlva megbetegedett.

„Nagyon hányt” – mondta a 33 éves apa. – Semmit sem tudott lenyomni.

A család háziorvosa megállapította, hogy a gyerek refluxot tapasztal – a gyomorsav a torkig terjedt -, és gyógyszert írt fel neki. Mivel a csecsemő továbbra is hányt, szülei visszatértek orvosukhoz, aki azt mondta, meg kell várni a gyógyszer hatását. De amikor fiuk állapota tovább romlott, a szülők a sürgősségi osztályra vitték a gyereket.

Végeztek néhány vizsgálatot, de az orvos szerint a háziorvosnak igaza volt, ez reflux volt, de úgy gondolták, hogy a folyamatos betegsége reakció lehet a kezdeti gyógyszerre. Kétségbeesetten az apa felhívott egy barátot, aki ápolónő volt, és elküldte neki a Juno linket, egy fizetős alkalmazást, amely a szülőket közvetlenül képesített gyermekorvosokhoz és szülésznőkhöz köti, akiknek többsége szintén az NHS-nél dolgozik.

Az élő csevegés funkció révén az apa megvitatta a gyerek problémáit egy gyermekorvossal, aki fiának pylorus stenosisot diagnosztizált, amely ritka állapot a gyomor vékonybélnyílását szűkíti. Ezzel a tudással felvértezve visszavitték a gyereket a helyi kórházba, ahol vérvizsgálatok után megerősítették a pylorus stenosis diagnózisát. Finley-t ezután egy speciális kórházba szállították egy sürgősségi műtét miatt.

Az apa azt mondja, hogy a gyerek most egészséges és meghízott, de Juno nélkül „nem tudom, hogy most lenne-e babánk”.

Ez nyilvánvalóan extrém példa, de jól bemutatja, hogy a technológiai cégek hogyan segítik az új szülőket. A maga részéről a londoni székhelyű Forward Clinical, a Juno mögött álló cég gyorsan rámutatott arra, hogy semmiképpen sem céljuk az NHS ellátás helyettesítése, és teljesen egyetértenek abban, hogy a Juno-nak kiegészítő lehetőségnek kell lennie a felhasználók számára.