pékség élelmiszer

A globális élelmiszer-pazarlás csökkentése

Too Good To Go (Dánia)

Lucie Basch küzdelme az élelmiszer-pazarlás ellen egy párizsi pékségben kezdődött, ahol azt kérdezte a tulajdonostól, hogy meg tudja-e venni a napi maradékot. „Háromszor annyit adott nekem, amennyiért fizettem – mondja Basch -, és arra gondoltam:„ Hűha, ha ez minden este megtörténhet a pékségekben és üzletekben szerte a világon, akkor az milyen változást hozhatna. ”

Ma a Too Good To Go alkalmazással valósítható meg, amely párosítja az éttermeket és üzleteket olyan emberekkel, akik felesleges ételeket szeretnének vásárolni. „A bolygón termelt összes élelmiszer egyharmadát kidobjuk” – mondja Basch, 29 éves. „Ezt sokkoló volt megtudni. Nem tudtam már része lenni ennek a rendszernek. Időt kellett töltenem egy új építésével.

A Too Good To Go előfizetők a nap végén megkereshetik a „meglepetés táskákat” (“surprise bags”) kínáló helyi szállítmányozókat. A tartalom a felvételig titkos, és az ár – hasonlóan a Basch pékség látogatásához – a kiskereskedelmi értéknek körülbelül egyharmada. Az alkalmazás csapata azon is dolgozik, hogy továbbítsa a szállításokat az éhezést enyhítő helyi szervezetekhez és az éléskamrákhoz.

Ma a Too Good To Go 15 európai országban érhető el, és ami egy tucatnyi alapító taggal kezdődött, most egy 1000 fős csapatot képez, és közel 40 millió felhasználót szolgál ki.

Legnagyobb kihívás

„A folyamatos előrelépés. Elhagytam egy állandó munkát, és a semmiből kezdtem. És semmit sem tudtunk, amikor elkezdtük. Soha nem végeztem értékesítést; Nem tudtam, mi az a sajtóközlemény. De az életem a boltokban volt és meggyőztem az újságírókat arról, hogy ez jó ötlet. Ha úgy gondolja az ember, hogy valami fontos dologban van, akkor értelmet nyer az egész.

Alapvető források

„A WordPress volt az első weboldalunk és egy csapatjelszó. És volt olyan szoftver, amely megmutatta az alkalmazásba bejelentkezők számát. De egy másik dolog, amit számításba kellett vennünk, az akkor volt, amikor az összes szerver leállt. Akkor tudtuk, hogy sok ember jön a fedélzetre.

Tanács a pályakezdő vállalkozóknak

„Az elején a labdát tolod fel a hegyre. Valamikor eléred a csúcsot, és onnantól a labda lefelé halad. Ha van egy nagyszerű ötleted, csak csináld meg, még akkor is, ha nem vagy biztos benne, hogy mindez sikerülni fog. Még akkor is, ha kudarc lesz a vége, elképesztő tanulságokkal gazdagodhatsz, és ezt a tapasztalatot eladhatod bármely jövőbeli munkahelynek. ”