szép idős hölgy

Gondoskodás az idősekről

Dooinwell (Franciaország)

Alexis Arquilliere Párizsban él; anyja Lyonban van, közel 300 mérföldre. De soha nem aggódott a mindennapi jóléte miatt, amíg 2019-ben nyugdíjba nem ment.

„Ha dolgozott, ha valami történt vele, egy kolléga észrevette” – mondja Arquilliere. Saját nyugalma érdekében egyszerű biztonsági rendszert akart biztosítani, amely nem „megbélyegző”.

Bár Arquilliere-nek volt némi tapasztalata a kódolásról, soha nem hozott létre iOS-alkalmazást. Tehát a korábbi WWDC-k képzővideóit nézte meg az Apple Developer alkalmazásban, és másfél év múlva elindította a Dooinwell szolgáltatást.

Az alkalmazás egyszerűsíti az önállóan élő idősebb családtaggal történő bejelentkezés folyamatát. Egy egyszerű kezelőfelület segítségével tudatják másokkal, hogy rendben vannak – vagy segítségre van szükségük – meghatározott időben a nap folyamán.

Legnagyobb kihívás

„Béta tesztelők megtalálása” – mondja Arquilliere. „Olyan online közösségeket találtam, ahol közzétehettem az alkalmazást – a TestFlight közösség a Reddit-en és egy iOS-központú Airport nevű közösség. Kaptam egy nagyon motivált tesztelők kis csoportját.”

Alapvető források

„Stack Overflow, természetesen. Ez a legaktívabb közösség, amikor tiszta kódolási problémával szembesül az ember. Általában nem is kell posztolni, mert az embereknek már volt ugyanaz a problémája. A projekt közepén pedig felfedeztem az Apple SwiftUI-ját, amely segít felületek felépítésében. Ez gyorsabbá és sokkal könnyebbé tette a felhasználói felület fejlesztését. Előtte nagyon kellemetlen volt! ”

Tanácsok a pályakezdő vállalkozóknak

„Ne feledd, hogy a szoftverépítés még soha nem volt ilyen könnyen hozzáférhető. Sokkal alacsonyabb pénzügyi és időbefektetésekkel hozhatsz létre alkalmazásokat. Valóban érdemes csak kipróbálni, mert lehet, hogy nem olyan nehéz, mint gondolnád. ”