idős ember sétál utcán, famiglia felirat mellette

Mit csináltak az őseink jobban, mint mi?

Ezekben a modern időkben meglehetősen arrogáns tulajdonságokkal rendelkezünk önmagunkról. Úgy tűnik, valóban azt hisszük, hogy elértük az emberi társadalom csúcs színvonalát. Nos, nem örülök, hogy én vagyok az, aki leleplezi ezt a téves felfogást, de meg kell tenni. . . Szinte mindent jobban tettek, mint mi. Őseinknél van a kulcs a modern társadalom számos problémájának megoldásához.

Az egyértelműség kedvéért, amikor azt mondom, hogy „ősök”, akkor nagyjából a második világháború végéig tartó generációkra gondolok; a legtöbbünk számára ez a nagy (vagy déd-déd) nagyszüleinket jelenti: modern embereket – csak nem olyan moderneket, mint mi.

Míg a mai leggyakoribb műanyagot (polietilént) valójában 1898-ban találták fel, az általános gyártásra csak az 1930-as években került sor. Ekkor nyitotta meg az ICI a világ első gyártóüzemét – ugyanazon a napon, amikor Adolf Hitler megtámadta Lengyelországot: 1939. szeptember 1 -jén.

Ennek ellenére csak az 1960-as években vált igazán életképessé a műanyag mamutléptékű gyártása. Azóta . . . Nos, tudod, mi történik ezután, mert benne élsz. Az olyan mindenütt jelenlévő termékek, mint a szívószálak, táskák, tömegesen gyártott csecsebecsék és a mindennapi életünkben használt számos tárgy, szennyezéses rémálomhoz vezettek.

Tehát mit tettek őseink? Árukat üvegtartályokban tárolták, amelyeket aztán újra felhasználtak. A legtöbb élelmiszert otthon állították elő, így a hulladék szinte egyáltalán nem volt. Úgy tűnik, hogy így próbálunk mindig megoldást találni modern problémáinkra: sok pénzt kell keresnie valakinek, és nem lehet arra utalni, hogy az elmúlt napokban minden rendben volt. Az, ahogyan valaha éltünk, számos megoldást kínál modern problémáinkra, de úgy tűnik, nem figyelünk ezekre.

Bizonyos pénzügyi rendszerek bevezetése előtti időkben az emberek pénzt kerestek munkájukból, és ezt a pénzt megtakarították. És amikor valamit vásárolniuk kellett, a megtakarított pénzt használták fel. Nem Visa-val fizettek a jövőbeli jövedelemmel. Nem használtak törlesztőrészleteket, hogy vegyenek saját otthonukban új függönyöket! Pedig a késleltetett kielégítése a jó vágyaknak sokkal jobb dolog, mint az azonnali fajta, amelyhez mindannyian hozzászoktunk.

Továbbá többet is olvastak és az étkezi szokásaik is helyesebbek voltak, így nem volt ennyi probléma a túlsúllyal. A testmozgás területén is más volt az életmódjuk, hiszen az eszközökkel történő edzőtermi edzés helyett, sokkal többet sétáltak és mozogtak természetesebb módon.