fakivágás, Fakozmetika

Arra utaló jelek, hogy sürgős fakivágásra lehet szükség

Annak ellenére, hogy a fák ültetése nagyszerű módja annak, hogy gyönyörű tájat hozzon létre az otthonában, a hátsó kertben lévő fák szerkezeti integritása idővel csökkenhet. Néhány gyakori ok, amiért a fák szenvedni kezdenek, a kártevők inváziója, a betegségek és az egyszerű öregedés.

Ha a fái elkezdenek hanyatlásnak indulni, jelentős biztonsági kockázatot jelenthetnek az ingatlanok, a háziállatok és az emberek számára is. Ezért fontos, hogy gyorsan intézkedjen, ha valami baj van a kertben lévő fákkal és ilyenkor lehet szükségszerű a fakivágás. Melyek azok a legfontosabb jelek, amelyek esetében előfordulhat, hogy egy professzionális szakembert kell hívnia egy sürgősségi fakivágáshoz?

Az egyik jel, amely arra utalhat, hogy a fák megsérültek, az az, hogy egyik vagy másik oldalra dőlnek. Bár egyes fák természetesen hajlanak, a ferde fák annak a jele is lehetnek, hogy a fa megsérült. Általánosságban elmondható, hogy ha a fa hirtelen dőlni kezd, ez annak a jele, hogy épsége megsérült. Továbbá, ha a fa 15 százaléknál nagyobb mértékben dől a függőlegeshez képest, akkor a fakivágás aktuális lehet. Ha új ferde fák vannak a kertben, a lehető leggyorsabban forduljon egy profi szakemberhez vagy olyan céghez, amely erre szakosodott, mint a hazai Fakozmetika.

A gyökérrendszer hihetetlenül fontos egy fa esetében. Feladata a víz, a tápanyagok és a támogatás biztosítása. Ezért, ha azt észleli, hogy a gyökérrendszer megsérült, ez annak a jele, hogy a fa már nem egészséges. Ha gyökérrendszere megsérül vagy elkorhadt, hívjon egy fakivágásra szakosodott személyt. Erős gyökérrendszer nélkül a fa már nem rendelkezik erős szerkezeti támogatással, így bármikor összeomolhat, és magával viheti az ingatlanát vagy annak egy részét.

Csupán ez a pár jel is utalhat arra, hogy jöhet a fakivágás, így nem szabad késlekedni, ha cselekedni kell.