műanyag ablak nappaliban

A műanyag ablak előnyei

A műanyag ablakoknak számos előnye van, főleg, a dekoratív, de macerás faablakokhoz, vagy a régi, huzatos ablakokhoz képest. Egy műanyag ablak lehet ugyanolyan esztétikus, mint egy fa nyílászáró, hiszen választhatunk akár fa hatást keltő színt is, de maradhatunk a hagyományos és minimalista, szinte mindenhova beilleszthető, stílusos fehér műanyag ablakoknál is.

A műanyag ablak előnyei közé tartozik, hogy nem igényel akkora karbantartást, mint egy fa nyílászáró, nem kell és nem is szabad csiszolni. Tisztítása sokkal könnyebb és sokkal kevésbé időigényes. A mai rohanó életbe sokkal inkább beilleszthető, mivel nem rabolja az időnket a sok munka vele. Kiemelt előnyei közé tartozik még az a tulajdonsága is, hogy mivel ellenállóbb az UV sugárzással szemben, így nagyon jól megtartja eredeti színét.

Nem igazán vetemednek és nehezebben deformálódnak. Nagyon jó a hő-és hangszigetelő képessége, mely ráadásul növelhető is. A gyártási költségük olcsóbb, mely beépül a vételárba is. További előnye, hogy egy időn belül meg is térül a költségük. Egyrészt, a fűtésszámla árán fog ez meglátszódni, mivel a jól záródó ablakok, melyeknek jó az üvegezése és a tokrendszere, jól hőszigetelnek.

Ez pedig védi a házban levő hőtartást, télen a meleget, nyáron pedig éppen a klíma hidegét tartja benn a házban. Mivel nem az utcát szeretnénk sem fűteni, sem hűteni, ezért a megfelelően záródó nyílászáró kulcskérdés ebben, és a költségekben is. Alapvetően jellemző, hogy a lakás méretétől és a fűtési szokásoktól függően, átlagosan egy év alatt térül meg a műanyag ablak költsége.