bejárati ajtó és konyha

A legjobb bejárati ajtó kiválasztásának szempontjai

Sok helyen hallani, szinte már közhely, mégis igaz, hogy otthonunk névjegye lesz a bejárati ajtó. Akár kertes házban élünk, akár társasházban, a bejárati ajtó felel az első benyomások egyikéért. Mondjuk, társasházban még inkább igaz ez, ahol egy folyosóról nyíló lakásba csak a bejárati ajtó fogja megkülönböztetni, kinek-milyen a stílusa.

Nem beszélve a részletekről, milyen kiegészítőkkel dobjuk fel bejárati ajtónkat, van-e rajta szezonális kopogtató, vagy névtábla, vagy akármi. Amikor bejárati ajtót szeretnénk választani, amivel egyidejűleg tehát otthonunk névjegyét és első benyomásért felelő eszközét választjuk ki, akkor több tényezőt is mérlegelnünk kell. Fontos szempont lesz, hogy milyen anyagból készült, milyen minőségű a hőszigetelő képessége, mennyire biztonságos, egyáltalán biztonságos-e, valamint megfelel-e az általunk elvárt esztétikai követelményeknek.

Fontos, hogy bejárati ajtónk illeszkedjen házunk és otthonunk összképéhez, ebben fontos az alapanyag. Az eltérő megjelenés mellett eltérő tulajdonságokkal is rendelkeznek a különböző anyagok. Lehet egy anyag robosztus, biztonságos, hőhídmentes, vagy könnyen kezelhető. Fontos szempont továbbá a biztonság és a felszereltség is meghatározó jelentőséggel bírnak, ez kihat a betörésvédelem fokára. Fontos továbbá a szigetelés, ez fenntarthatósági és energiahatékonysági szempontból is jelentős, továbbá a pénztárcára is kímélően hat a fűtési energiát tekintve.

Végső szempont pedig a design, avagy külcsín, de erre már a minőség függvényében érdemes figyelni. Nem éri meg mutatós, de rossz minőségű ajtót választani. A daidalos.hu oldalán mind a minőséget, mind az esztétikai szempontot figyelembe véve választhatjuk ki otthonunk névjegyét!