munkaerő-kölcsönzés

A munkaerő-kölcsönzés folyamatának a megértése

A gyarapodó referenciák révén egyre több vállalat veszi igénybe a munkaerő-kölcsönzés szolgáltatását. Azok a cégek, amelyek innovációkkal foglalkoznak vagy kimondottan piac-követő stratégiát alkalmaznak, nagyobb számban és erősebb bizalommal fordulnak a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó irodákhoz.

A változásokhoz lassabban alkalmazkodó cégek viszont gyakran kivárnak és inkább a hagyományosabb HR modelleket részesítik előnyben. Annak érdekében, hogy szélesebb körben kapjanak bátorságot a vállalkozások, készítettünk egy összefoglalót a munkaerő-kölcsönzés folyamatáról:

  1. Munkaerő-hiány fellépése

Egy váratlan helyzetben, amikor azonnal szükségünk van munkaerőre, vagy amikor egy projekt kapcsán csak ideiglenes szükség lép fel, akkor nincs idő a hagyományos toborzásra. A helyzet gyors és hatékony megoldása érdekében keressünk fel egy munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó céget.

  1. A munkaerő igény pontos megfogalmazása

„Kölcsönzői” oldalról nézve ennek a résznek van a legmeghatározóbb szerepe. Ha nem szűkítjük le a legapróbb részletekig a pozíció követelményeit (szakterület, készségek, tapasztalat, munkarend, határozott idő, fizetési ígéret…stb.) akkor könnyen félremehet a választás, és a bérelt munkavállaló nem fog kielégítő megoldást nyújtani az adott helyzetre.

  1. Kapcsolatfelvétel és konzultáció

A választott bérbeadó irodával mindenképpen személyesen, részletesen kell konzultálni. Addig kell folytatni a tárgyalást, amíg szakmai és emberi szempontból is meggyőződtünk a kölcsönös megbízhatóságról.

  1. Szerződéskötés

A szerződés aláírásával történik meg maga a munkaerő-kölcsönzés. Innentől vállalni kell a kockázatot, de azért a partnercégnek is van némi garanciális felelőssége.