Színfogó kendő, mosógép

Színfogó kendő, a háziasszonyok csodaeszköze

Talán mindenki számára ismerős a helyzet, amikor utólag rájövünk, nem volt jó ötlet betenni az élénk színű zoknit a halványabb ruhaadag közé mosás előtt. A színfogó kendőknek hála azonban nem kell az ehhez hasonló balesetektől tartanunk.

Érdemes hát néhánnyal betárazni otthon, és elővenni, ha szeretnénk együtt mosni a különböző színű ruhákat. Ezzel pedig rengeteg energiát, időt, vizet, és nem mellesleg pénzt takaríthatunk meg.

Bár a nevük más sugallhat, a színfogó kendők további előnye, hogy óvják a ruháink színét, így nem kell félnünk az elszürküléstől sem. Mára olyan innovatív technológiával készülnek, hogy egyetlen kis kendő hatékonyan képes magába szívni a mosás során kioldódó színezéket és szennyeződéseket. Ha nem hisszük, csak nézzünk rá egy mosás végén, és magunk is meggyőződhetünk minderről.

Szerencsére az üzletekben hatalmas választékból válogathatunk, és akkor sem kell lemondanunk a színfogó kendő használatáról, ha környezettudatos vásárlók vagyunk. Ugyanis a legtöbb termék textúrája már természetes rostokból készült, amik amúgy használat közben is megőrzik alakjukat. Szintén fontos szempont, hogy olyan színfogó kendő verziót válasszunk, aminek anyaga és csomagolása is biológiailag lebomló és újrahasznosítható (erről a leírásban olvashatunk részleteket).

Ha tehát háziasszonyként szeretnénk egy csodaeszközt bevetni, amivel megőrizhetjük ruháink eredeti színeit, a színfogó kendő mindenképp jó választás számunkra. Végezetül, a fehér ruhákról se feledkezzünk meg, hiszen a multifunkciós tasakok új ragyogást adnak fehér textiljeinknek is!