motivational maps, futó srácok tengerparton

Mire jó a motivational maps kitöltése?

Sokszor mondják a pszichológusok, hogy az úgynevezett holtpontok normálisak az ember életében. Nem várhatjuk az élet egyetlen egy területétől sem azt, hogy örökké a fellegek fölött leszünk majd, repkedni fogunk a boldogságtól. Azaz még egy olyan munkahelyen is meglephet minket a kiégés, a motiválatlanság, ahol amúgy korábban jól éreztük magunkat és ahol a motivációnk megvolt eredetileg. Valahogy át kell lendülni ezeken a nehéz helyzeteken, de ennek feltétele az, hogy tényleg a helyünkön legyünk. Ha pedig nem vagyunk jó helyen, akkor váltanunk kell.

A munkában az önismeretben mondjuk az segíthet, ha elmegyünk egy motivációszakértő coach-hoz és kitöltünk a segítségével egy motivational maps tesztet, melynek a lényege, hogy felmérik, hogy az adott személy milyen munkakörben lenne a legmotiváltabb. A motivational maps három nagyobb motivációs irányultságot (fejlődés, eredményesség, kapcsolatok)  és irányultságonként 3 (azaz összesen 9 ) motivátort: különböztet meg. Ha a motivational mapsnek köszönhetően világossá válik, hogy mi az, ami hajtja őt a munkában, akkor sikeres lesz a munkakeresésben és nagy valószínűséggel a munkavégzés során is pozitívan fog teljesíteni.

A munkáltatók esetében lehetősége van arra a cégvezetőknek, hogy részt vegyenek egy olyan motivational maps szakértő képzésen a VIP Coaching Center keretein belül, mely képessé teszi őket arra is, hogy a motivációs térképet maguk is értelmezni tudják. Egy manager keresése, vagy egy kreatív elme keresésében rendkívül fontos lehet az, hogy felmérjük a motiváltsági irányukat a felvétel előtt, mert ezen tudás által tudjuk őket hossszútávon elkötelezetten tartani. Ezért jó az, ha már eleve ismerik ennek módjait, ebben segít nekik a képzés.