egészséges életmód, konyhai főzés

Kiegyensúlyozott életmód kialakítása

Amivel a legtöbb ember küzd a mai világban, az a megfelelő időbeosztás kialakítása. Ebben legjobb barátunk először is egy személyre szabott határidőnapló, ahova mindent felírhatunk, minden időpontot feljegyezhetünk.

Enélkül szinte lehetetlen követni életünk eseményeit, hogy melyik orvoshoz mikor kell mennünk, kinek lesz a születésnapja, melyik esküvőre kell mennünk három hónap múlva, és milyen ügyeket kell intéznünk. Egy élet vezetése rengeteg ügyintézéssel jár, kormányablakba kell időközönként intézkednünk bürokratikus társadalmunknak való megfelelés végett, megfelelő papírokkal kell rendelkeznünk.

Pénzügyeinkről kell gondoskodnunk, banki ügyeket intéznünk, adót fizetnünk. A gyermekeink dolgait is számon kell tartani, és az egész életüket rendszerezetten menedzselni, főleg kiskorban, amikor még nem önállók, és nem járhatnak el saját ügyeikben. Tehát számos ügyet kell átlátnunk, amihez vagy virtuálisan, vagy manuálisan, de szükségünk van egy határidőnapló vezetésére. Ez alapja lehet a rendszerezettségnek életünkben.