zöldségek

Étkezési kavalkád 21. századi módra

A 21. századi étkezési kultúra bizony olyan sokszínű, amilyen a multikulti. Egyszerre terjedt el a fast food, a McDonald’s és gyorséttermi hasonmásai, közben divat az egészséges táplálkozás, és zászlóvivő a veganizmus.

Na, ebben a kavalkádban próbáljon eligazodni az ember, melyik étkezési stílus mellett döntsön. Aki nem törődik nagyon az étkezés egészségre kiható következményeivel, akinek nem jelent semmit az „Az vagy, amit megeszel” jelmondat, vagy aki csak szeret néha lazítani, az bátran választja a gyorséttermek kínálatát. Sokszor könnyű és valóban gyors megoldás, nem beszélve egy késő esti hazaútról, ahol szinte csak a Mac Drive ad elérhető és autóval is gyorsan megoldható kiszolgálást.

Akinek orvos által, vagy életmód tanácsadó által előírt étrendje van, annak már szigorúbb menetrend követését jelenti az étkezés is, ami óriási fegyelmezettséget követel. Sokaknak tényleg az étkezésben is van egy fajta kötelezettségük, nem ehetnek akármit és akármikor, ami bizony egy folyamatos önuralmat igényel. Aki pedig a nagy divatok rabja, az már maga mögött hagyott minden más hullámot, és éppen a veganizmust tűzte ki nemcsak étkezési célul, hanem életcélul. Hiszen a veganizmus egyfajta mentalitást is hordoz magában, nemcsak bizonyos ételfajtákat jelent.