műanyag ablak

A műanyag ablak és az ideális otthonom

Gyerekkorom óta vonzanak a hatalmas házak, amelyeknek nagy nyílászáróik vannak. Felnőttként is csodás életérzést kelt bennem egy világos nagy háznak az atmoszférája, ezért hatalmas öröm volt beköltözni egy ilyen álomotthonba.

Persze rengeteg felújítást kellett elvégezni, amíg ideális lett és ebben az egyik leglényegesebb változtatás a nyílászárók kicserélése volt: fából készült ablak ki, műanyag ablak be. Az előző nyílászárók már nem tudták kellően elvégezni a szigetelés feladatait és így túl szellős volt a ház, ami nyáron lehet, hogy előnyös, de télen nem a legszerencsésebb. Továbbá az idő múlásának a jeleit is észre lehetett venni, így értelemszerű volt a műanyag ablakra való áttérés. Sokan ajánlották persze az alumínium gyártmányokat is, viszont egyrészt, ami nekem tetszett volna ezen a kategórián belül az horribilisan drága lett volna, másrészt meg a ház stílusába sem illet volna bele. A műanyag ablak viszont tökéletesen passzolt az elképzeléseimbe és az összes helyiségbe való telepítése után is tökéletesen olyan volt, mint ahogy azt megálmodtam.

Nemrég költöztem be és egyszerűen csodálatos, hogy milyen fényárban úszik az egész lakás. Ez pedig a lelkem számára a legjobb, főleg abban a tudatban, hogy a minőségi műanyag ablak hőszigetelése kiváló és megőrzi az optimális hőmérsékletet. Egy ilyen esemény után én csak bátorítani tudok mindenkit, hogy az elképzeléseit próbálja megvalósítani, hiszen ez is hozzájárul az élet örömeihez.