termékek

A fogyasztók oktatása és felhatalmazása

Yuka (Franciaország)

Amikor Julie Chapon, Benoit Martin és François Martin közösen alapították a Yukát, nem volt tapasztalatuk az alkalmazások felépítésében. Így meglepődtek, amikor a Yukára vonatkozó koncepciójuk első helyet szerzett egy élelmiszer-hackathonon.

„Ez meggyőzött minket arról, hogy ez az ötlet valódi igényt elégít ki” – mondta Chapon.

Az igazi szükség? Annak megértése, hogy pontosan mit tartalmaznak a megvásárolt ételek és szépségápolási termékek – és az összetevők potenciális hatása az egészségére. Olvasd be egy termék vonalkódját, és Yuka mindent megjelöl az irritálótól és az allergénektől kezdve a rákkeltő és az endokrin káros elemekig.

A csapat egy évet töltött az alkalmazás elkészítésével, főleg esténként és hétvégenként, miközben munkanapokon koncerteztek. A korai válasz elsöprő volt. Arra számítottak, hogy az első évben 10 000 felhasználót fognak elérni; ehelyett egymilliót ütöttek.

Ma közel 24 millió felhasználó ellenőrzi Yuka 1,5 millió élelmiszer és félmillió szépségápolási cikk hatalmas adatbázisát.

Legnagyobb kihívás

„ A hír terjesztése a Yukáról sajtókapcsolatok vagy finanszírozási eszközök nélkül” – mondja Chapon. „Nagyon manuálisan, személyre szabottan haladtunk: újságírókat kerestünk, akik élelmiszerről vagy egészségről írtak, majd e-maileket küldtünk, amelyek megemlítették korábbi cikkeiket. Ez segített nekünk válaszokat kapni, és az első megjelenést a sajtóban. ”

Alapvető források

„Megtanulni, hogy bármit megtehetünk egyedül – és ez hatékonyabb, mint a szakemberek meghívása. A gépi tanulás szintén kulcsfontosságú volt. Amikor a felhasználó olyan terméket vizsgál be, amelyet nem ismerünk fel, gépi tanulást hajtunk végre a táplálkozási táblázatok és az összetevők listájának előzetes kitöltése és a legjobb kategóriák felvetése érdekében. Most, amikor új országban indulunk, adatbázisunk gyorsan kielégítő méretre nőhet. ”

Tanács a pályakezdő vállalkozóknak

„Úgy gondolom, hogy általában félünk valamit megvalósítani, mert nem érezzük magunkat képesnek erre. De a kezdeti képességek nem olyan fontosak egy projekt felépítéséhez. A legfontosabb a motiváció és a tanulási vágy. ”